Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tupakoinnin rajoittaminen estää monia sairauksia

Tupakoinnin rajoittaminen estää monia sairauksia

Sydän- ja verisuonitaudit, aivohalvaukset sekä hengityssairaudet ovat vähentyneet monissa maissa sen jälkeen, kun niissä on otettu käyttöön passiivista tupakointia vähentävät tupakkalait. Suurin muutos on tapahtunut alueilla, joissa laki kieltää tupakoinnin kaikilla työpaikoilla sekä baareissa ja ravintoloissa.

Tämä yhdysvaltalaistutkijoiden Circulation-lehdessä julkaisema havainto perustuu kattavaan tutkimuskatsaukseen, jossa yhdistettiin 45 tupakkalakien vaikutusta selvittäneen tutkimuksen aineistot.

Analyysi osoitti, että sydänkohtaukset, aivohalvaukset, ohimenevät aivoverenkierron häiriöt, keuhkotulehdukset ja monet muut oireet vähentyivät sen jälkeen, kun passiivista tupakka-altistusta vähentävät tupakkalait astuivat voimaan. Tämä näkyi kyseisten sairauksien takia tehtyjen sairaalakäyntien vähentymisenä keskimäärin kahden vuoden seurannan aikana.

Havainnot tukevat aiempia katsaustutkimuksia, jotka ovat päätyneet samanlaiseen tulokseen. Yhdysvaltalaisten nyt tekemä katsaus on kuitenkin kattavampi kuin aikaisemmat.

Uutispalvelu Duodecim
(Circulation 2012;126:2177–2183)
http://circ.ahajournals.org/content/126/18/2177.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje