Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Työttömyys voi lisätä sydänkohtauksen vaaraa

Työttömyys voi lisätä sydänkohtauksen vaaraa

Työpaikan menettäminen saattaa yhdysvaltalaistutkimuksen perusteella suurentaa riskiä sairastua sydänkohtaukseen. Useita kertoja työttömäksi jääneet ovat suurimmassa vaarassa, Archives of Internal Medicine -lehden julkaisemat tulokset osoittavat.

Havainnot perustuvat 13 000 yhdysvaltalaisen 51–75-vuotiaan seurantahaastatteluihin, joita tehtiin kahden vuoden välein vuosina 1992–2010. Seurannan aikana kahdeksan osallistujaa sadasta sairastui sydänkohtaukseen.

Kun tutkijat vertasivat työttömäksi jääneitä työnsä säilyttäneisiin, he havaitsivat työpaikkansa menettäneiden sairastuvan sydänkohtaukseen 22 prosenttia todennäköisemmin. Riski oli suurempi työttömyyden ensimmäisenä vuotena sekä etenkin, jos työttömyysjaksoja oli neljä tai enemmän. Tällöin riski sairastua sydänkohtaukseen seurannan aikana oli 63 prosenttia suurempi kuin työttömyyden välttäneiden.

Toistuvaan työttömyyteen liittyvä sydänriski oli yhtä suuri kuin tupakointiin, verenpainetautiin ja diabetekseen liittyvä riski, joten sillä on mahdollisesti suuri vaikutus väestön terveyteen. Seuraavaksi tutkijoiden pitäisi selvittää miksi ja miten työttömyys sydänriskejä nostaa.

Uutispalvelu Duodecim
(Archives of Internal Medicine 2012;172:1–7)
http://archinte.jamanetwork.com/journal.aspx

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje