Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Diabetes saattaa heikentää kuuloa

Diabetes saattaa heikentää kuuloa

Diabetes lisää monien sairauksien vaaraa, mutta se voi mahdollisesti vaikuttaa myös kuulokykyyn, tuore japanilaistutkimus osoittaa. Tämän vuoksi diabeetikoiden kuuloa kannattaisi seurata ja tutkia tavallista hanakammin.

Japanilaisten tulokset perustuvat meta-analyysiin, jossa usean samaa aihetta käsittelevän tutkimuksen aineistot yhdistettiin ja analysoitiin uudelleen. Analyysiin kelpuutettiin kolmetoista tutkimusta, joihin yhteensä oli osallistunut hieman yli 20 000 miestä ja naista.

Kaikille tutkimuksiin osallistuneille oli tehty kuulonmittaukset, ja niiden perusteella kuulon heikentymät ovat selvästi yleisempiä diabetesta sairastavilla kuin terveillä verrokeilla. Yhteys säilyi vaikka tutkijat huomioivat osallistujien iän ja sukupuolen ja sulkivat analyysista osallistujat, jotka asuivat tai työskentelivät meluisassa ympäristössä.

Tulokset voivat selittyä monellakin tapaa, joten vielä ei ole täysin varmaa, että juuri diabetes selittää potilaiden heikomman kuulon. Periaatteessa suuri veren glukoosipitoisuus saattaa pitkään jatkuessa vaurioittaa korvan verisuonia tai hermoja, mikä selittäisi kuulon heikentymisen, mutta tästä ei ole todisteita.

Tutkimus julkaistiin tieteellisessä Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism 2012;doi:10.1210/jc.2012-2119)
http://jcem.endojournals.org/content/early/2012/11/08/jc.2012-2119.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje