Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Paniikkihäiriöisten ja masentuneiden lapset alttiita sairastumaan

Paniikkihäiriöisten ja masentuneiden lapset alttiita sairastumaan

Tuoreen tutkimuksen mukaan vanhempien mielenterveysongelmat voivat heijastua myös perheen lasten mielenterveyteen. Lääkärien olisikin hyvä huomioida myös lasten mahdolliset oireet hoitaessaan vanhempien ongelmia.

American Journal of Psychiatry -lehdessä julkaistut tulokset perustuvat neljätoistavuotiaiden lasten ja nuorten kymmenvuotiseen seurantaan. Osa lapsista tuli perheistä, joissa vanhemmat sairastivat paniikkihäiriötä, masennusta tai kumpaakin.

Kun näitä lapsia verrattiin lapsiin, joiden vanhemmilla ei ollut mielenterveysongelmia, paniikkihäiriöisten vanhempien lapsilla oli selvästi enemmän ahdistuneisuushäiriöitä, masennusta, paniikkihäiriöitä, sosiaalisia pelkoja ja pakko-oireita. Vanhemman masennus liittyi puolestaan suurempaan kaksisuuntaisen mielialahäiriön, päihdeongelmien, masennuksen ja käytöshäiriöiden riskiin.

Samansuuntaisia tuloksia on saatu aiemminkin etenkin vanhempien masennuksen suhteen. On myös viitteitä siitä, että lasten oireilu vähenee, kun vanhemman sairaus paranee. Tämän vuoksi vanhempien mielenterveysongelmia pitäisi hoitaa erityisen uutterasti.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Psychiatry 2012;DOI: 10.1176/appi.ajp.2012.11101514)
http://ajp.psychiatryonline.org/Article.aspx?ArticleID=1377135

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje