Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Erektio-ongelmat yleisiä sydämen vajaatoimintaa potevilla

Erektio-ongelmat yleisiä sydämen vajaatoimintaa potevilla

Sydämen vajaatoimintaa sairastavat kärsivät usein erektiovaikeuksista ja muista seksuaalielämän ongelmista, tuore tutkimus osoittaa. Ongelmat todennäköisesti liittyvät sydän- ja verisuonitauteihin, sillä sydänvaivojen ja erektio-ongelmien taustalla on usein samoja seikkoja.

Tulokset julkaistiin sydäntautien erikoislehti Heartissa, ja niiden mukaan iäkkäistä potilaista noin kuusi kymmenestä kärsii seksuaalielämän ongelmista, lähinnä erektio-ongelmista. Erektio-ongelmat eivät ole harvinaisia myöskään sydämeltään terveillä iäkkäillä, mutta sydämen vajaatoimintaa potevilla ne olivat yleisempiä.

Seksuaalielämän ongelmat olivat yleisiä etenkin miehillä, nuoremmilla potilailla, beetasalpaajia käyttävillä ja parisuhteessa olevilla. Parisuhteessa olevat tosin saattoivat kertoa ongelmistaan muita herkemmin, joten tältä osin tulokset eivät välttämättä kuvasta todellista eroa.

Aiemmista tutkimuksista tiedetään, että erektio-ongelmat usein korjaantuvat sydänoireita hoitamalla. Sydänsairaan potenssia voivat parantaa muun muassa liikunta ja terveellinen ruokavalio ja mahdollisesti myös kolesterolilääkkeet ja muut lääkitykset.

Uutispalvelu Duodecim
(Heart 2012;98:1647–1652)
http://heart.bmj.com/content/98/22/1647.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje