Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Alkoholismi lyhentää elämää 20 vuodella

Alkoholismi lyhentää elämää 20 vuodella

Alkoholiriippuvaiset kuolevat jopa kaksikymmentä vuotta muuta väestöä nuorempina. Alkoholismin taakka on erityisen raskas naisille, tuore saksalaistutkimus osoittaa.

Saksalaisten tuloksista ilmenee, että alkoholiriippuvaisten naisten vuosittainen kuolleisuus on lähes viisinkertainen verrattuna terveisiin samanikäisiin naisiin. Miesten kuolleisuuden alkoholismi nostaa kaksinkertaiseksi muihin miehiin verrattuna.

Tässä tutkimuksessa luvut tarkoittivat käytännössä sitä, että alkoholiriippuvaiset naiset kuolivat keskimäärin 60-vuotiaina ja miehet 59-vuotiaina, mikä on noin kaksikymmentä vuotta vähemmän kuin yleensä.

Naiset on tiedetty herkiksi alkoholin haitoille, mutta vaikutuksen suuruus yllätti tutkijat. Vastoin odotuksia naisten ja miesten kuolleisuus ei myöskään laskenut, vaikka heidän alkoholismiaan olisi yritetty hoitaa.

Saksalaisten tulokset julkaistiin tieteellisessä Alcoholism: Clinical & Experimental Reasearch -lehdessä. Tutkimuksessa hyödynnettiin neljäntuhannen miehen ja naisen rekisteritietoja neljäntoista vuoden ajalta. Osallistujista 150 oli alkoholiriippuvaisia.

Uutispalvelu Duodecim
(Alcoholism: Clinical & Experimental Reasearch 2012)
http://www.blackwellpublishing.com/journal.asp?ref=0145-6008&site=1

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje