Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kypärä vähentää pyöräilijöiden päävammakuolemia

Kypärä vähentää pyöräilijöiden päävammakuolemia

Pyöräilykypärän käyttäminen paitsi vähentää päävammoja myös ehkäisee niistä johtuvia kuolemia, tuore kanadalaistutkimus vahvistaa. Yhdessä aikaisempien tutkimusten kanssa tulokset kannustavat kaikkia käyttämään pyöräilykypärää iästä riippumatta.

Kanadan lääkäriliiton CMAJ-lehdessä julkaistut tulokset osoittavat riskin kuolla päävammaan kolminkertaiseksi pyöräilijöillä, jotka eivät käytä kypärää. Riski koski kaikkia ikään katsomatta. Kypärän on todistettu vähentävän myös pyöräilyonnettomuuksista johtuvia aivovammoja.

Tutkijat saivat tuloksensa vertaamalla päävammaan kuolleita pyöräilijöihin, jotka olivat menehtyneet muihin onnettomuudessa saamiinsa vammoihin. Analyysi kattoi 129 päävammakuolemaa vuosilta 2006–2010.

Uutispalvelu Duodecim
(CMAJ 2012;DOI:10.1503/cmaj.120988)
http://www.cmaj.ca/content/early/2012/10/15/cmaj.120988.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje