Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Liikunnalliset videopelit voivat auttaa lihavuuden välttämisessä

Liikunnalliset videopelit voivat auttaa lihavuuden välttämisessä

Kehon liikkeillä ohjattavat videopelit saattavat brittitutkijoiden mukaan auttaa lapsia välttymään ylipainolta tai mahdollisesti karistamaan liikakiloja. Joka tapauksessa ne ovat fyysisesti aktiivisempia kuin perinteiset käsiohjaimilla ohjattavat pelit.

Brittien tulosten perusteella liikkeillä ohjattavat tanssi- ja nyrkkeilypelit kohottavat lasten energiankulutusta, nostavat sydämen sykettä sekä lisäävät hapenottoa verrattuna tavallisiin videopeleihin tai lepotilaan.

Energiankulutusta nosti etenkin tutkimuksessa käytetty nyrkkeilypeli. Sitä pelatessaan lapset kuluttivat yli kaksi kertaa enemmän energiaa kuin levätessään tai pelatessaan perinteisiä videopelejä. Käytännössä tämä tarkoitti noin 170 kilokaloria enemmän per pelattu tunti.

Tutkijat pitävät epätodennäköisenä, että lapset saisivat tarpeeksi liikuntaa vain videopelejä pelaamalla, jotta he välttyisivät liikakilojen kertymiseltä. Verrattuna passiivisempiin videopeleihin ne voivat silti kannustaa lapsia liikkumaan enemmän, ja siten avustaa ylipainon ehkäisyssä.

Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine -lehdessä julkaistut tulokset perustuvat kahdeksantoista 11–15-vuotiaan pelikokeeseen. Lasten energiankulutus, hapenotto ja sydämen syke mitattiin viisitoistaminuuttisten pelituokioiden aikana. Tutkimuksen pienuuden takia tulokset olisi hyvä vahvistaa uusissa ja suuremmissa tutkimuksissa.

Uutispalvelu Duodecim
(Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine 2012;DOI:10.1001/archpediatrics.2012.1271)
http://archpedi.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1362182

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje