Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Natriumin niukkuus riski ennen leikkausta

Natriumin niukkuus riski ennen leikkausta

Potilaan riski kuolla leikkauksen jälkeen suurenee huomattavasti, jos hänen veressään on vähänlaisesti natriumia ennen leikkausta. Näin ollen on mahdollista, että natriumtason nostaminen vähentäisi leikkauskuolemia.

Tiedot käyvät ilmi yhdysvaltalaistutkimuksesta, jonka aineisto koostui lähes miljoonan leikkauspotilaan tiedoista.

Noin joka kolmannentoista potilaan natriumtasot olivat alhaiset ennen leikkausta, ja he myös kuolivat todennäköisemmin kuin muut potilaat leikkausta seuraavien 30 päivän aikana. Lisäksi heille sattui jonkin verran enemmän sydänoireita ennen leikkausta, heidän leikkaushaavansa tulehtuivat helpommin ja he sairastuivat keuhkokuumeeseen todennäköisemmin kuin muut potilaat. Tämä kaikki myös pidensi sairaalajaksoja.

Tulokset viittaavat siihen, että natriumtasojen korjaaminen ennen leikkausta vähentäisi siihen liittyviä riskejä, mutta ennen kuin asiaa testataan uusissa tutkimuksissa tästä ei ole varmuutta. Jos natriumin lisääminen todella vähentää leikkauspotilaiden kuolleisuutta ja osoittautuu turvalliseksi, se olisi helppo tapa pienentää monien leikkauspotilaiden riskejä.

Tutkimus julkaistiin Archives of Internal Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Archives of Internal Medicine 2012;doi:10.1001/2013.jamainternmed.2)
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1357510

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje