Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Aivohalvauskuolemat vähentyneet Suomessa

Aivohalvauskuolemat vähentyneet Suomessa

Aivoinfarktin sairastaneiden kuolleisuus on vähentynyt Suomessa selvästi koko 2000-luvun, mutta hoitotulokset vaihtelevat huomattavasti eri sairaanhoitopiirien ja hoitoyksiköiden välillä.

Koko maan kattavan Perfect-hankkeen tulokset osoittavat potilaiden riskit pienemmiksi, jos heidät hoidetaan aivohalvauksiin erikoistuneissa keskuksissa, joissa potilas pääsee aivokuvaukseen ja liotushoitoon pikaisesti ja ympäri vuorokauden. Noin kolmannes aivohalvauspotilaista joudutaan kuitenkin hoitamaan muissa yksiköissä.

Yhden aivohalvauspotilaan hoito maksaa yhteiskunnalle keskimäärin 18 000 euroa, mutta sairaanhoitopiiristä riippuen kustannukset liikkuvat runsaan 13 000 euron ja 23 000 euron välillä. Suuremmat menot eivät kuitenkaan tarkoita automaattisesti parempaa hoitoa, tulokset osoittavat. Kustannukset ovat nousseet 2000-luvulla vain hieman.

Uutispalvelu Duodecim
(Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: Optimi 3/2012)
http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/organisaatio/rakenne/yksikot/terveys_ja_sosiaalitalous/optimi/2012/aivohalvaus

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje