Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Nelikymppiset äidit pitävät lapsensa terveinä

Nelikymppiset äidit pitävät lapsensa terveinä

Yli nelikymppisenä äidiksi tulevien lapset ovat keskimääräistä terveempiä ainakin viisivuotiaaksi saakka, tuore brittitutkimus osoittaa. Havainto on mielenkiintoinen, sillä yli 40-vuotiaana synnyttävien lapsilla on tavallista suuremmat riskit raskauden aikana.

Tulosten perusteella äidin korkeampaan ikään liittyy monia terveyshyötyjä lapselle. Kun kaksikymppisten äitien lapsista 37 prosenttia oli joutunut hoitoa vaativaan tapaturmaan, nelikymppisten lapsista niin oli käynyt vain 29 prosentille. Ero oli samaa luokkaa, kun tutkijat selvittivät lasten sairaalahoitoja. Iäkkäämpien äitien lapset myös saivat rokotukset ajallaan ja kehittyivät kielellisesti, sosiaalisesti ja tunne-elämältään keskimäärin paremmin kuin nuorten äitien lapset, joilla aiempien tutkimusten perusteella on tavallista enemmän terveys- ja muita ongelmia.

Erot eivät johtuneet vanhempien tulotasosta, sosiaalisesta asemasta, perheen koosta, lapsiluvusta eivätkä monista muista taustamuuttujista, jotka tutkijat huomioivat. Todennäköisesti selitys löytyy silti lapsen kasvuympäristöön tai kasvatukseen liittyvistä seikoista.

Tulokset perustuvat suureen terveystutkimukseen, josta poimittiin 31 000 yhdeksän kuukauden ikäistä, 25 000 kolmevuotiasta ja 23 000 viisivuotiasta lasta äiteineen.

Tutkimus julkaistiin British Medical Journalissa.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2012;345:e5116)
http://www.bmj.com/content/345/bmj.e5116

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje