Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Diabetesta sairastavan kannattaisi liikkua mahdollisimman paljon

Diabetesta sairastavan kannattaisi liikkua mahdollisimman paljon

Säännöllinen liikunta voi saksalaistutkimuksen mukaan suoda lisävuosia aikuistyypin diabetesta sairastaville aikuisille. Vaikutus on suurempi mitä enemmän liikkuu, mutta myös kevyt arkiliikunta kuten kävely tai kotityöt auttavat.

Saksalaisten tulokset julkaistiin Archives of Internal Medicine -lehdessä, ja niiden perusteella diabetesta sairastavien kokonaiskuolleisuuden ja sydänsairauksista johtuvan kuolleisuuden sekä vähäisen liikunnan välillä on selvä yhteys.

Liikunnan merkitys diabetesta sairastavien terveydelle on hyvin tunnettu ja saksalaisten tulokset vahvistavat käsitystä entisestään. Liikunnan tulisikin kuulua jokaisen diabetesta sairastavan hoitoon.

Tutkimukseen osallistui 5 900 aikuistyypin diabetesta sairastavaa. Tutkijat tekivät myös aikaisempien tutkimusten aineistoja yhdistelevän meta-analyysin, joka tuki varsinaisen tutkimuksen havaintoja.

Uutispalvelu Duodecim
(Archives of Internal Medicine 2012;DOI:10.1001/archinternmed.2012.31.96)
http://archinte.jamanetwork.com/onlineFirst.aspx

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje