Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla ADHD voi vaivata vielä kuusikymppisenä

ADHD voi vaivata vielä kuusikymppisenä

ADHD-tarkkaavaisuushäiriötä pidetään lasten ja nuorten ongelmana, mutta myös monet yli 60-vuotiaat kärsivät samoista oireista. Hollantilaistutkimuksen tulos viittaa siihen, ettei tarkkaavaisuushäiriö suinkaan häviä iän myötä.

Hollantilaisten havainnot perustuvat 1 500:n 60–94-vuotiaan haastatteluihin. Osallistujia pyydettiin vastaamaan ADHD-oireita kartoittavaan kyselyyn, ja vastausten perusteella 230:lle heistä tehtiin tarkemmat ADHD-tutkimukset.

Tutkimusten perusteella kolme osallistujaa sadasta täytti ADHD:n kriteerit, mikä on suurin piirtein yhtä paljon kuin lapsilla, joista 3–7 sadasta on tarkkaavaisuushäiriöisiä. ADHD oli jonkin verran yleisempi 60–70-vuotiailla kuin 71–94-vuotiailla.

Hollantilaisten tulokset ovat hyvin mielenkiintoisia, sillä iäkkäiden tarkkaavaisuushäiriöitä on tutkittu hyvin vähän. Tutkijat toivovat aiheesta vielä lisää tutkimuksia.

Tulokset julkaistiin tieteellisessä British Journal of Psychiatry -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(British Journal of Psychiatry 2012;DOI:10.1192/bjp.bp.111.101196)
http://bjp.rcpsych.org/content/early/2012/08/07/bjp.bp.111.101196

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje