Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Lepsumpikin verenpaineen hoito auttaa diabeetikoita

Lepsumpikin verenpaineen hoito auttaa diabeetikoita

Kohonneen verenpaineen hoitaminen vähentää aikuistyypin diabetesta sairastavien sydänoireita, mutta tutkijat ovat olleet erimielisiä siitä, kuinka intensiivistä hoidon pitäisi olla. Jos tuoreisiin kanadalaistuloksiin on uskomista, verenpaineen laskeminen auttaa, vaikka hoitotavoitteet eivät olisi kovin korkealla.

Kun vertailussa olivat verenpainehoito, jossa yläverenpaine pyritään saamaan tasolle 140–160 mmHg ja alapaine 85–100 mmHg:n välille, verenpaineen laskeminen tasolle 130 mmHg / 80 mmHg ei ollut tehokkaampi potilaiden kuolemien tai sydänkohtausten vähentämisessä, mutta ehkäisi aivohalvauksia hieman paremmin.

Kanadalaisten katsaustutkimuksen tulokset pitää vielä varmistaa uusissa tutkimuksissa, mutta ne viittaavat vahvasti siihen, että aikuistyypin diabetesta sairastavat voivat hyötyä verenpaineen alentamisesta, vaikka verenpainetta ei pyrittäisi laskemaan virallisten suositusten tasolle.

Tutkimus julkaistiin Archives of Internal Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Archives of Internal Medicine 2012;DOI:10.1001/archinternmed.2012.3147)
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1307572#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje