Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Migreeni ei heikennä naisen muistia

Migreeni ei heikennä naisen muistia

Migreenien on epäilty heikentävän muistia ja muita kognitiivisia mielentoimintoja, koska ne voivat altistaa aivoinfarkteille ja dementiaa edistäville aivomuutoksille. Tuoreen tutkimuksen perusteella pelko on kuitenkin aiheeton.

Havainto perustuu lähes 6 400 yhdysvaltalaisen yli 65-vuotiaan naisen seurantaan. Muistin ja muiden kognitiivisten mielentoimintojen kehittymistä kyseltiin useita kertoja kolmivuotisen seurannan aikana.

Seurantatietojen perusteella naisten kognitiiviset mielentoiminnot heikkenivät samaa tahtia riippumatta siitä oliko nainen potenut migreeniä elämänsä aikana. Tulos oli sama eri migreenityypeistä ja migreenin kestosta riippumatta.

Vastaavaan tulokseen on päädytty useissa aikaisemmissakin tutkimuksissa, mutta British Medical Journalissa julkaistu selvitys on riittävän suuri, jotta eri migreenityyppien mahdolliset erot voitiin selvittää.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2012;345:e5027)
http://www.bmj.com/content/345/bmj.e5027

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje