Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Hormonipistos saattaa hidastaa muistin heikkenemistä

Hormonipistos saattaa hidastaa muistin heikkenemistä

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan päivittäiset GHRH-hormonipistokset voivat hidastaa muistin ja muiden kognitiivisten mielentoimintojen heikentymistä terveillä iäkkäillä, mutta myös ikätovereilla, joiden kognitiiviset kyvyt ovat jo heikentyneet.

Tutkijoiden pistokset sisältävät kasvuhormonin vapauttajahormonia, joka on yhdistetty aiemmin muun muassa Alzheimerin taudin kehittymiseen. Kasvuhormonin vapauttajahormonin eli GHRH:n pitoisuus pienenee iän myötä.

Archives of Neurology -lehdessä julkaistut tulokset osoittivat päivittäisten GHRH-pistosten parantavan osallistujien tuloksia kognitiivisissa testeissä jo 20 viikon kuluessa. Tämä havaittiin sekä terveillä että osallistujilla, joiden muisti ja muut kognitiiviset kyvyt olivat heikentyneet jo tutkimuksen alussa.

Sama tutkijaryhmä on saanut vastaavia tuloksia aiemminkin, mutta havainnot pitää vielä varmistaa suuremmissa ja pitemmissä tutkimuksissa, jotta vaikutukset varmistuvat. Jos näin käy, voisivat GHRH-hormonipistokset auttaa dementian lykkäämisessä.

Tutkimukseen osallistui 76 tervettä ja 61 lievää kognitiivisten toimintojen heikentymää potevaa keskimäärin 68-vuotiasta miestä ja naista. Osana tutkimusta heidät satunnaistettiin 20 viikoksi kahteen ryhmään, joista toisessa annettiin päivittäisiä GHRH-pistoksia ja toisessa lumevalmistetta. Osallistujia testattiin tutkimuksen alussa sekä uudelleen 10, 20 ja 30 viikon kuluttua.

Uutispalvelu Duodecim
(Archives of Neurology 2012;DOI:10.1001/archneurol.2012.1970)
http://archneur.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1306261#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje