Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kahvi turvallista raskauden aikana

Kahvi turvallista raskauden aikana

Raskaana olevat äidit voivat juoda kahvia pelkäämättä aiheuttavansa lapselleen terveyshaittoja, tuore hollantilaistutkimus vahvistaa.

Tutkimuksessa selvitettiin erityisesti raskaudenaikaisen kofeiinialtistuksen ja käytösvaikeuksien yhteyksiä. Tulosten perusteella tällaisia ei ole, sillä äidin raskaudenaikainen kahvin ja kofeiinin saanti eivät vaikuttaneet lainkaan lasten käytöshäiriöiden, tunne-elämän vaikeuksien tai tarkkaavaisuushäiriöiden riskiin.

Kahvi ja kofeiini eivät myöskään vaikuttaneet lasten syntymäpainoon, mikä on havaittu myös aiemmissa tutkimuksissa. Yhdessä aikaisempien tulosten kanssa hollantilaisten havainnot viittaavatkin siihen, ettei äidin raskaudenaikainen kahvittelu todennäköisesti haittaa lapsen kehitystä ainakaan, jos annokset eivät kasva poikkeuksellisen suuriksi.

Tutkimukseen osallistui 8 200 raskaana olevaa naista, joiden kahvin ja kofeiinin käyttö selvitettiin raskauden 16. viikolla. Lasten käytös- ja muita vaikeuksia arvioitiin lasten ollessa 5-vuotiaita. Arviot pyydettiin lasten vanhemmilta sekä opettajilta.

Uutispalvelu Duodecim
(Pediatrics 2012;130;e305-e313)
http://pediatrics.aappublications.org/content/130/2/e305.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje