Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Voimailu vähentää diabetesvaaraa

Voimailu vähentää diabetesvaaraa

Punttisalilla viihtyvät miehet saattavat tutkijoiden mukaan säästyä aikuistyypin diabetekselta muita todennäköisemmin. Suoja on vielä parempi, jos voimaharjoitukset yhdistää kuntoiluun.

Harvardin yliopiston tutkijoiden havainnot ovat mielenkiintoisia, sillä vaikka hyvä fyysinen kunto on tunnettu diabeteksen ehkäisijä, voimaharjoittelun vaikutuksista tiedetään vähemmän.

Tutkimuksessa miesten diabetesriski pieneni, kun voimaharjoituksia teki vähintään 150 minuuttia viikossa. Tällöin riski sairastua 18 vuoden aikana pieneni noin kolmanneksen verrattuna samanikäisiin, jotka eivät nostelleet puntteja. Aerobinen kuntoliikunta oli silti pelkkää voimailua parempi diabetessuoja. Sitä 150 minuuttia viikoittain harrastavien riski oli puolet vähän liikkuvien riskistä.

Jos tulokset pitävät paikkansa, voi voimaharjoittelu tarjota oivan vaihtoehdon miehille, joille tuottaa vaikeuksia kuntoilla säännöllisesti.

Tutkimus julkaistiin tieteellisessä Archives of Internal Medicine -lehdessä, ja siihen osallistui 32 000 miestä, joiden terveyttä tarkkailtiin joka toinen vuosi 18 vuoden ajan. Tänä aikana 2 300 miestä sairastui aikuistyypin diabetekseen.

Uutispalvelu Duodecim
(Archives of Internal Medicine 2012;doi:10.1001/archinternmed.2012.3138)
http://archinte.jamanetwork.com/journal.aspx

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje