Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Univaje saattaa syödä rokotusten tehoa

Univaje saattaa syödä rokotusten tehoa

Lyhyitä yöunia nukkuvat eivät välttämättä saa rokotuksista yhtä hyvää suojaa kuin muut, tuore yhdysvaltalaistutkimus vihjaa.

Yhdysvaltalaisten tulokset julkaistiin Sleep-lehdessä, ja ne perustuvat 125 miehen ja naisen aineistoon. Osana tutkimusta osallistujat kaikki saivat kolme hepatiitti B -rokotetta.

Kun osallistujia verrattiin vuoden kuluttua ensimmäisestä rokotteesta, alle kuusi tuntia yössä nukkuvien verinäytteissä oli vähemmän vasta-aineita ja he jäivät todennäköisemmin vaille riittävää suojaa kuin osallistujat, jotka nukkuivat keskimäärin yli seitsemäntuntisia yöunia. Tutkimuksen 125 osallistujasta 18 ei saanut rokotteista riittävää suojaa. Vasta-ainepitoisuuksia mitattiin kolmesti tutkimuksen aikana.

Tulokset pitää vielä varmistaa uusissa tutkimuksissa ennen kuin univajeen voi varmasti sanoa heikentävän rokotusten tehoa. Periaatteessa vaikutus on mahdollinen, sillä unella on tärkeä osa immuunijärjestelmän sääntelyssä.

Uutispalvelu Duodecim
(SLEEP 2012;35:1063–1069)
http://www.journalsleep.org/ViewAbstract.aspx?pid=28593

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje