Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Säännöllisesti kahvittelevilla ehkä vähemmän sydämen vajaatoimintaa

Säännöllisesti kahvittelevilla ehkä vähemmän sydämen vajaatoimintaa

Muutama kupillinen päivässä saattaa auttaa kahvittelijoita välttymään sydämen vajaatoiminnalta, tuore katsaustutkimus osoittaa. Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä Circulation Heart Failure -lehdessä.

Tulosten perusteella keskimäärin kaksi kupillista päivittäin juovien sairastumisriski olisi noin kymmenyksen pienempi kuin niiden, jotka eivät kahvia juo. Kun päivittäinen kahviannos nousi yli kymmeneen kupilliseen, sydämen vajaatoiminnan riski saattoi puolestaan suurentua.

Katsauksen tulokset eivät paljasta miksi kahvi estäisi sydämen vajaatoimintaa. Mahdollinen selitys löytyy diabeteksesta, jota säännöllinen kahvin juominen ehkäisee. Diabetes on korkean verenpaineen ohella sydämen vajaatoiminnan keskeisimpiä riskitekijöitä.

Tutkimuksessa analysoitiin uudelleen neljä ruotsalaista ja yksi suomalainen kahvitutkimus, joihin yhteensä oli osallistunut 140 000 miestä ja naista. Sydämen vajaatoimintaan oli sairastunut 6 500 osallistujaa.

Uutispalvelu Duodecim
(Circulation Heart Failure 2012)
http://circheartfailure.ahajournals.org/

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje