Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Ulkona liikkuminen edistää lasten ja nuorten elämänlaatua

Ulkona liikkuminen edistää lasten ja nuorten elämänlaatua

Runsaasti liikkuvat lapset ja nuoret kokevat elämänlaatunsa paremmaksi kuin vähän liikkuvat television ja tietokoneen ääressä viihtyvät ikätoverinsa.

Tulos perustuu tuoreeseen australialaistutkimukseen, jossa kartoitettiin liikunnan, television katselemisen, tietokoneen käytön ja lukemisen yhteyttä lasten ja nuorten terveyteen liittyvään elämänlaatuun.

Tutkimus osoitti, että eniten aikaansa television ja tietokonepelien ääressä viettävät lapset ja nuoret raportoivat elämänlaatunsa huonommaksi fyysisen, sosiaalisen, tunne-elämän ja koulun osa-alueilla kuin vähän ruudun edessä istuvat ikätoverit. Vastaavasti eniten ulkoilmassa liikkuvat lapset ja nuoret kokivat yleisen elämänlaatunsa paremmaksi kuin vähiten liikkuvat.

Tutkimuksen tulokset vahvistavat käsitystä siitä, että liikunta tukee nuorten hyvinvointia.

Tutkimukseen osallistui aluksi 2 350 lasta ja nuorta, joiden keski-ikä oli 12,7 vuotta. Osallistujat vastasivat aktiviteetteja ja terveyteen liittyvää elämänlaatua kartoittaviin kyselyihin. Viiden vuoden päästä 1 220 alaikäistä vastasi kyselyihin uudestaan, ja lisäksi tutkijat rekrytoivat 475 uutta osallistujaa.

Uutispalvelu Duodecim
Pediatrics 2012; 130:1 e167-e174
http://pediatrics.aappublications.org/content/early/2012/06/06/peds.2011-3637d.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje