Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Influenssakaudet vaarallisia vanhainkotien asukkaille

Influenssakaudet vaarallisia vanhainkotien asukkaille

Vanhainkodeissa ja hoitokodeissa asuvien vanhusten terveys joutuu kovalle koetukselle influenssakausina. Influenssaepidemian ollessa pahimmillaan monien vanhusten fyysinen toimintakyky heikkenee merkittävästi, yhdysvaltalaistutkijat raportoivat.

Verrattuna kesäkuukausiin tutkijat havaitsivat influenssakausien paitsi lisäävän vanhusten infektioita myös pahentavan makuuhaavoja, kiihdyttävän painonlaskua ja johtavan yleiseen toimintakyvyn heikkenemiseen.

Influenssarokotukset lievensivät vaikutuksia, mutta vain hieman. Tutkijat kaipaavatkin lisää tutkimuksia, jotta selviää voiko rokotuksilla ehkäistä nyt todettuja terveyshaittoja. Suomessa influenssarokotukset ovat ilmaisia kaikille yli 65-vuotiaille.

Tutkimukseen osallistui 2 400 vanhusta eri puolilta Yhdysvaltoja. Vuodet 1999–2006 jatkuneeseen seurantaan valittiin vanhuksia, jotka olivat asuneet vanhain- tai hoitokodissa vähintään kolme kuukautta.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of the American Geriatrics Society;DOI:10.1111/j.1532-5415.2012.04048.x)
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1532-5415.2012.04048.x/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje