Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tutkimus: Kahvinjuojilla vähemmän paksusuolisyöpää

Tutkimus: Kahvinjuojilla vähemmän paksusuolisyöpää

Kahvia neljä kuppia päivässä nauttivat saattavat tutkimuksen mukaan säästyä paksusuolisyövältä hieman muita todennäköisemmin. Teen juominen sen sijaan ei vaikuta syöpäriskiin.

American Journal of Clinical Nutritionin julkaisemat tulokset perustuvat lähes 500 000 miehen ja naisen kymmenvuotiseen seurantaan. Seurannan perusteella 4–5 kupillista päivittäin juovan riski sairastua paksusuolisyöpään olisi 15 prosenttia pienempi, ja yli 6 kupillista juovien riski 26 prosenttia pienempi kuin samanikäisten, jotka eivät käytä kahvia.

Tulokset olivat samansuuntaisia myös kofeiinitonta kahvia suosivilla, mutta tältä osin havainnot olivat epävarmempia. Havainnot pitää varmistaa lisätutkimuksissa myös muilta osin, sillä tutkimuksen luonteesta johtuen ei ole selvää, miten pitkälti yhteydet johtuvat juuri kahvista ja kuinka paljon kahvinjuojien muut elintavat vaikuttavat tuloksiin.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Clinical Nutrition 2012;DOI:10.3945/ajcn.111.031328)
http://www.ajcn.org/content/early/2012/06/12/ajcn.111.031328.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje