Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Vauvan metabolinen asidoosi ei johda neurologisiin ongelmiin

Vauvan metabolinen asidoosi ei johda neurologisiin ongelmiin

Hapenpuute voi aiheuttaa vauvalle aivovammoja ja monenlaisia neurologisia ongelmia, mutta pelkkä aineenvaihdunnallinen asidoosi, joka viittaa hapenpuutteeseen, ei näitä ongelmia lisää.

Ruotsalaistutkijoiden tulos on mielenkiintoinen, sillä metabolisen asidoosin neurologisista vaikutuksista on ristiriitaisia havaintoja. Metabolinen asidoosi tarkoittaa veren ja kudosten liiallista happamuutta, joka kehittyy hapen vähyyden seurauksena.

Tutkimuksessa metabolisen asidoosin vaikutuksia selvitettiin käymällä läpi yli 16 000 raskautta, joista 78:ssa vauvalla oli havaittu metabolinen asidoosi. Lapset olivat syntyessään terveen oloisia, ja heitä jokaista varten valittiin kaksi tervettä verrokkivauvaa.

Mahdollisten neurologisten ongelmien ja käytösongelmien kehittymistä tutkijat selvittivät lasten terveys- ja koulurekisteritietojen avulla. Niiden perusteella kuuden ja puolen vuoden iässä ongelmia ei ollut metabolisesta asidoosista kärsineillä yhtään sen enempää kuin verrokeilla.

Tutkimus julkaistiin Pediatrics-tiedelehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Pediatrics 2012;129:e1501–e1507)
http://pediatrics.aappublications.org/content/129/6/e1501.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje