Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Psyykkinen ahdinko ei altista eteisvärinä-rytmihäiriöille

Psyykkinen ahdinko ei altista eteisvärinä-rytmihäiriöille

Stressi, masennus, ahdistuneisuus ja muunlainen psyykkinen ahdinko altistavat sydän- ja verisuonitaudeille ja kammioperäisille rytmihäiriöille, mutta eteisvärinöitä ne eivät lisää.

Kansainvälisen tutkijaryhmän havainto on mielenkiintoinen, sillä eteisvärinä on rytmihäiriöistä yleisin ja siten psyykkisten riskitekijöiden odottaisi vaikuttavan myös niiden kehittymiseen. Tulokset julkaistiin Journal of the American Heart Association -lehdessä.

Tutkimukseen osallistui yli 30 000 naista, joiden mielialaa, stressiä ja hermostuneisuutta kartoitettiin kymmenvuotisen seurannan alussa. Naiset eivät poteneet sydän- ja verisuonitauteja tutkimuksen alkaessa, mutta seurannan aikana heistä vajaat 800 sairastui eteisvärinään.

Kun tutkijat seurannan päätteeksi vertasivat eteisvärinään sairastuneita muihin osallistujiin, masennus, hermostuneisuus tai muut psyykkisen ahdingon osatekijät eivät selittäneet sairastumisia. Eteisvärinät tosin saattoivat olla hieman harvinaisempia naisilla, jotka kokivat olonsa hyväksi ja iloiseksi. Samanlaisia tuloksia on saatu tutkimuksissa, joissa on selvitetty positiivisten tunteiden ja asenteen vaikutuksia sydäntautien kehittymiseen.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of the American Heart Association 2012;DOI:10.1161/JAHA.112.001107)
http://jaha.ahajournals.org/content/1/3/e001107.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje