Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tupakoinnin lopettaminen kannattaa eläkkeelläkin

Tupakoinnin lopettaminen kannattaa eläkkeelläkin

Saksalaistutkijoiden mukaan tupakointi kannattaa lopettaa vielä yli kuusikymppisenäkin. Lopettaminen ei terveyshaittoja täysin korjaa, mutta suo silti lisää elinvuosia verrattuna tupakoimista jatkaviin.

Archives of Internal Medicine -lehdessä julkaistut meta-analyysitulokset osoittavat tupakoivien yli 60-vuotiaiden kuolleisuuden kaksi kertaa suuremmaksi ja tupakoinnin lopettaneiden noin kolmanneksen suuremmaksi kuin ikänsä savuttomina olleiden samanikäisten. Tämä todettiin tutkimuksissa, joiden seuranta-ajat vaihtelivat kolmen ja viidenkymmenen vuoden välillä.

Saksalaisten tulokset ovat tervetulleita, sillä suuri osa tupakkatutkimuksista käsittelee keski-ikäisten riskejä ja unohtaa iäkkäämmät.

Analyysissä yhdistettiin seitsemäntoista tupakkatutkimuksen aineistot. Tutkimusten koko vaihteli noin tuhannesta osallistujasta lähes miljoonaan.

Uutispalvelu Duodecim
(Archives of Internal Medicine 2012;172:845–846)
http://archinte.jamanetwork.com/issue.aspx

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje