Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Liikunta parantaa syöpäpotilaiden ennustetta

Liikunta parantaa syöpäpotilaiden ennustetta

Säännöllinen liikunta voi lukuisten muiden terveyshyötyjensä lisäksi parantaa syöpään sairastuneiden ennustetta ja auttaa heitä elämään pitempään. Näin ollen fyysisesti aktiivisesta elämäntavasta kannattaa pitää kiinni syövästä huolimatta.

Tieto käy ilmi hiljattain julkaistusta yhdysvaltalaistutkijoiden meta-analyysitutkimuksesta, jossa analysoitiin uudelleen 45 tutkimusta, joissa oli selvitetty liikunnan vaikutuksia syöpäpotilaiden kuolleisuuteen.

Analyysin perusteella liikunta vähentää rintasyövästä ja paksusuolisyövästä johtuvia kuolemia sekä kokonaiskuolleisuutta eli myös muista kuin syövästä johtuvia kuolemia. Lisäksi liikunta liittyi suotuisiin muutoksiin tulehdusmerkkiaineissa ja insuliinitasoissa, mitkä liittyvät moniin syöpiin. Tältä osin tulokset ovat tosin epäselviä.

Yhdysvaltalaisten tulokset ovat uskottavia, mutta tutkijat kaipaavat vielä lisää selvityksiä liikunnan vaikutuksista muihin syöpiin, eri kasvaintyyppeihin ja syövän riskitekijöihin. Vielä on myös selvittämättä mikä biologinen mekanismi yhteyksien taustalla on.

Tulokset julkaistiin Journal of the National Cancer Institute -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of the National Cancer Institute 2012;104:815-840)
http://jnci.oxfordjournals.org/content/104/11/815.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje