Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Maltillinen alkoholinkäyttö saattaa ehkäistä munuaissyöpää

Maltillinen alkoholinkäyttö saattaa ehkäistä munuaissyöpää

Lasillisen viiniä tai olutpullollisen päivittäin juovat saattavat korealaistutkijoiden mukaan säästyä munuaissyövältä muita todennäköisemmin. Yhteys ei kuitenkaan ole kovin vahva ja katoaa heti, jos kulutus nousee yli yhden päivittäisen annoksen.

Korealaisten tulokset julkaistiin British Journal of Cancer -lehdessä, ja ne perustuvat 24 munuaissyöpätutkimuksen aineistojen yhteisanalyysiin. Yhteen päivittäiseen annokseen liitetty suojavaikutus ei riippunut alkoholin tyypistä eikä juojan sukupuolesta.

Munuaissyöpään sairastuu joka vuosi runsaat 900 suomalaista. Sen riskiä suurentavat tupakointi, lihavuus sekä altistus arsenikkiyhdisteille teollisuuden prosesseissa tai juomaveden välityksellä. Potilaista noin puolet kuolee syöpäänsä viiden vuoden sisällä.

Uutispalvelu Duodecim
(British Journal of Cancer 2012;106:1881–1890)
http://www.nature.com/bjc/journal/v106/n11/abs/bjc2012136a.html

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje