Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Huono kunto on riski koko elämän

Huono kunto on riski koko elämän

Yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan huono fyysinen kunto ei ole terveysriski vain lyhyellä tähtäimellä vaan halki koko elämän. Huonokuntoisten riski kuolla sydäntauteihin ja muihin sairauksiin on heidän tulostensa perusteella hyväkuntoisia suurempi katsottiin sitä sitten muutaman vuoden tai kahdenkymmenen vuoden aikajänteellä.

Tutkimuksessa miehet ja naiset, joiden fyysinen kunto oli huono tutkimuksen alussa, menehtyivät sydänsairauksiin tai muihin syihin selvästi todennäköisemmin kuin hyväkuntoiset, ja tämä todettiin muutaman vuoden, 10 vuoden ja yli 20 vuoden kuluttua seurannan alkamisesta.

Huonon kunnon ja kuolleisuuden yhteys havaittiin kaikissa ryhmissä, mutta vahvin se oli yksilöillä, jotka olivat muutenkin suurimmassa riskissä esimerkiksi korkea iän vuoksi.

Tutkimuksessa seurattiin 47 000 miestä ja 16 000 naista, joista 1 300 menehtyi sydänsairauksiin ja 2 800 muihin syihin seurannan aikana. Tulokset julkaistiin tieteellisessä Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes 2012;5:358–364)
http://circoutcomes.ahajournals.org/content/5/3/358.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje