Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Uudesta tinnitushoidosta lupaavia tuloksia

Uudesta tinnitushoidosta lupaavia tuloksia

Hollantilaistutkijat ovat kehittäneet tinnitukseen eli korvien vinkunaan uuden hoitomenetelmän, jonka avulla suuri osa potilaista kokee oireidensa lieventyvän. Tulokset ovat lupaavia, mutta eivät vieläkään tarjoa pysyvää parannusta tinnitukseen.

Lancet-lehden julkaisemassa tutkimuksessa lähes 500 tinnituspotilasta osallistui joko tavanomaiseen hoitoon tai tutkijoiden kehittämään yhdistelmähoitoon, jossa kognitiiviseen terapiaan yhdistetään äänihoitoa. Hollantilaisten menetelmä ei ole täysin uusi, mutta se yhdistelee aikaisempia hoitoja uudella tavalla.

Kun hoitojen alkamisesta oli kulunut vuosi, yhdistelmähoitoa saaneista huomattavasti useampi koki elämänlaatunsa parantuneen sekä tinnitusoireidensa lievittyneen. Tämä havaittiin riippumatta siitä miten pahasta tinnituksesta potilas kärsi.

Tutkijat pitävät tuloksiaan erittäin lupaavina ja tervetulleina, sillä tällä hetkellä tinnitukseen ei ole tehokasta hoitoa.

Tinnitus tarkoittaa jatkuvaa korvien vinkunaa tai kohinaa, joka yleensä on seuraus sisäkorvan vaurioitumisesta kovassa melussa. Tinnitus voi syntyä pitkään jatkuvasta melusta tai yksittäisestä kovasta altistuksesta. Noin joka kymmenes kärsii jatkuvasta tinnituksesta, mutta ohimenevä oireilu on huomattavasti yleisempää.

Uutispalvelu Duodecim
(Lancet 2012;379:1951–1959)
http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(12)60369-3/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje