Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tutkimus: Kahvinjuojat saattavat elää hieman pitempään

Tutkimus: Kahvinjuojat saattavat elää hieman pitempään

Kahvia säännöllisesti juovat saattavat uuden tutkimuksen mukaan elää jonkin verran pitempään kuin muut. Kahvinjuontiin liitetty vaikutus on kuitenkin pieni eikä ole varmaa selittyykö se juuri kahvilla, vai jollain muulla kahvinjuojia yhdistävällä seikalla. Joka tapauksessa tulokset vahvistavat käsitystä, jonka mukaan kahvin juominen on vähintäänkin turvallista.

Tulokset julkaistiin New England Journal of Medicine -lehdessä, ja niiden perusteella keskimäärin 14-vuotisen seurannan aikana kahvia muutamasta kupillisesta yli kuuteen kuppia juovista kuoli noin 10–15 prosenttia harvempi kuin kahvia juomattomista. Tämä todettiin riippumatta tupakoinnista tai fyysisestä kunnosta tutkimuksen alkaessa.

Kahvin juominen liittyi pienempään riskiin kuolla mm. sydän- tai hengityssairauksiin, aivohalvauksiin ja diabetekseen, mutta syöpäkuolleisuuteen se ei vaikuttanut.

Tulokset ovat aiempien tutkimusten valossa uskottavia, sillä kahvinjuojien on useissa tutkimuksissa osoitettu sairastuvan jonkin verran harvemmin diabetekseen, aivohalvauksiin ja moniin muihin sairauksiin. Vielä on tosin epäselvää mikä tarkalleen yhteyden selittää.

Tutkimus perustui 230 000 miehen ja 170 000 naisen terveystietoihin, jotka kerättiin osana suurta terveystutkimusta vuosina 1995–2008. Seurannan aikana kuoli 34 000 miestä ja 19 000 naista.

Uutispalvelu Duodecim
(NEJM 2012;366:1891–1904)
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1112010?query=featured_home

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje