Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Keuhkokuume ja ennenaikaisuus suurimmat lapsikuolleisuuden syyt

Keuhkokuume ja ennenaikaisuus suurimmat lapsikuolleisuuden syyt

Keuhkokuume, ennenaikaisuus ja erilaiset infektiosairaudet aiheuttavat valtaosan alle viisivuotiaiden kuolemista, WHO:n ja Unicefin tuore selvitys osoittaa.

Tulosten perusteella vuonna 2010 kuolleesta 7,6 miljoonasta alle viisivuotiaasta 1,4 miljoonaa menehtyi keuhkokuumeeseen ja 1,1 miljoonaa ennenaikaisuuteen liittyviin komplikaatioihin. Infektiosairaudet aiheuttivat kaikista kuolemista kaksi kolmannesta.

Tutkijat pitävät arvioitaan luotettavina, mutta muistuttavat niiden väistämättä perustuvan puutteellisiin tietoihin. Nykyisellään vain pieni osa alle viisivuotiaiden kuolemista rekisteröidään ja raportoidaan tarkasti.

Hurjista luvuista huolimatta vuosina 2000–2010 alle viisivuotiaiden vuosittainen kuolleisuus laski kahdella miljoonalla. Kehitys on suotuisa, mutta riittämätön, jotta WHO:n vuonna 1990 asettama tavoite lapsikuolleisuuden vähentämisestä kolmannekseen vuoteen 2015 mennessä onnistuisi.

Tutkimus julkaistiin arvostetussa Lancet-lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Lancet 2012;DOI:10.1016/S0140-6736(12)60560-1)
http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2812%2960560-1/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje