Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Virtsan haju viittaa lapsen tulehdukseen

Virtsan haju viittaa lapsen tulehdukseen

Kanadalaistutkijoiden mukaan pahanhajuinen virtsa voi olla merkki lapsen virtsatietulehduksesta. Hajun avulla ei voi täysin varmasti todeta tai sulkea pois virtsatietulehdusta, mutta haju saattaa silti auttaa vanhempia tunnistamaan milloin lapsi kannattaisi viedä lääkäriin etenkin, jos lapsella on muita tulehdukseen viittaavia oireita.

Pediatrics-tiedelehdessä julkaistut tulokset perustuvat 331 keskimäärin vuoden ikäisen lapsen aineistoon. Lapsista 51 täytti virtsatieinfektion kriteerit.

Virtsatietulehdukseen sairastuneista lapsista useamman kuin joka toisen virtsa oli ollut pahanhajuista ennen sairastumista, vanhemmille tehty kysely osoitti. Muista lapsista, joilla ei todettu tulehdusta, näin oli vain yhdellä kolmesta.

Virtsatietulehdus on bakteerien aiheuttama infektio, joka on melko yleinen ensimmäisen elinvuoden aikana. Isoilla lapsilla se ilmenee kirvelynä virtsatessa, mutta pienemmillä lapsilla oireita voi olla vaikeampi havaita. Usein tulehdukseen liittyy myös kuumetta, ripulia, ärtyisyyttä ja oksentelua. Virtsatietulehdus hoituu antibiooteilla.

Uutispalvelu Duodecim
(Pediatrics 2012;129:885-890)
http://pediatrics.aappublications.org/content/129/5/885.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje