Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tietokoneterapia auttaa nuorten masennukseen

Tietokoneterapia auttaa nuorten masennukseen

Tietokonepelin muotoon puettu masennusterapia lievittää nuorten masennusta yhtä hyvin kuin perinteinen terapia. Uusiseelantilaistutkijoiden havainto on tervetullut, sillä masennus on hyvin yleistä nuorilla, mutta läheskään kaikki eivät hakeudu hoitoon. Tietokoneterapia voikin mahdollisesti tavoittaa ne nuoret, jotka nykyisin jäävät hoitojen ulkopuolelle.

British Medical Journalissa julkaistu tutkimus totesi tietokonepohjaisen terapian jopa tavallista terapiaa hieman paremmaksi, sillä sen avulla masennuksesta parani melkein joka toinen, kun tavallista terapiaa saaneista parani joka neljäs. Vaikutukset havaittiin kolmen kuukauden seurannassa.

Tutkijat pitävät tietokoneterapian tehoa huomattavana etenkin, kun otetaan huomioon sen olleen täysin omatoimista.

Tutkimukseen osallistui 190 masennusoireiden takia lääkäriin hakeutunutta 12–19-vuotiasta. Heistä puolet satunnaistettiin tietokoneryhmään ja loput perinteiseen terapiaan. Tietokoneterapiassa potilas suorittaa kolmiulotteiseen fantasiamaailmaan sijoittuvia tehtäviä, jotka pohjautuvat kognitiivisbehavioraaliseen terapiaan. Peli on suunniteltu pelattavaksi 4–7 viikossa.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2012;344:e2598)
http://www.bmj.com/content/344/bmj.e2598

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje