Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Iäkkään uniongelmat liittyvät usein masennukseen

Iäkkään uniongelmat liittyvät usein masennukseen

Masennus ja uniongelmat ovat yleisiä iäkkäiden vaivoja. Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan ne myös liittyvät usein toisiinsa.

Tutkimuksen mukaan masennusta potevat yli 70-vuotiaat naiset kokevat unenlaatunsa huonoksi selvästi todennäköisemmin kuin masennusoireilta säästyneet. Myös päiväväsymys ja yöllinen heräily ovat heillä yleisempiä.

Samansuuntaisia havaintoja on tehty aiemminkin, mutta tulokset jättävät avoimeksi kumpi naisilla tulee ensin, masennus vai univaikeudet. Joka tapauksessa tulokset kannattaa huomioida iäkkäiden potilaiden hoidossa.

Tutkimus julkaistiin Journal of the American Geriatrics Society -lehdessä. Siihen osallistui kolmetuhatta yli 70-vuotiasta yhdysvaltalaisnaista.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of the American Geriatrics Society 2012:DOI:10.1111/j.1532-5415.2012.03908.x)
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1532-5415.2012.03908.x/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje