Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kova liikunta ehkäisee metabolista oireyhtymää

Kova liikunta ehkäisee metabolista oireyhtymää

Liikunnan terveyshyödyt saadakseen ei tarvitse alkaa himoliikkujaksi, mutta raskasta liikuntaa harrastamalla voi saada paremman suojan ainakin metabolista oireyhtymää vastaan.

Tuoreen tutkimuksen perusteella raskas fyysinen liikunta pienentää metabolisen oireyhtymän riskiä enemmän kuin kohtalaisempi liikunta senkin jälkeen, kun osallistujien energiankulutus huomioidaan. Raskaana pidetään esimerkiksi ripeää juoksua ja muuta liikuntaa, jossa hengästyy voimakkaasti.

Havainto on mielenkiintoinen, sillä se haastaa näkemyksen, jonka mukaan kovan liikunnan hyödyt seuraavat vain kovemmasta energiankulutuksesta.

Tutkimukseen osallistui 1 800 aikuista, jotka kantoivat askelmittareita viikon ajan. Aineistot kerättiin vuosina 2003–2006, ja tulokset julkaistiin International Journal of Epidemiology -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(International Journal of Epidemiology 2012;doi:10.1093/ije/dys038)
http://ije.oxfordjournals.org/content/early/2012/03/23/ije.dys038.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje