Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Verenpaine ei aina laske lääkkeilläkään

Verenpaine ei aina laske lääkkeilläkään

Osa verenpaineongelmaisista ei saa apua lääkityksistä, vaikka he käyttäisivät useita eri lääkkeitä, yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Tällaiset potilaat myös sairastuvat muita herkemmin sydänsairauksiin.

Circulation-lehdessä julkaistut tulokset osoittavat, että ensimmäisen 1,5 hoitovuoden aikana noin yhdellä viidestäkymmenestä verenpaine ei laske edes kolmen eri tavoin vaikuttavan verenpainelääkkeen yhdistelmällä. Joka kuudes potilas on samassa tilanteessa vielä vuoden myöhemmin.

Neljän vuoden seurannan aikana tällaiset potilaat lisäksi sairastivat noin 50 prosenttia enemmän sydän- ja verisuonitautien oireita.

Tulokset ovat uskottavia, mutta niihin on voinut vaikuttaa moni seikka, joita analyysissa ei huomioitu, ja siksi ne pitää varmistaa lisätutkimuksissa. Tutkimus perustui yli 200 000 verenpainepotilaan terveystietoihin. Potilaiden lääkitykset oli aloitettu vuosina 2002–2006.

Uutispalvelu Duodecim
(Circulation 2012;125:1635–1642
http://circ.ahajournals.org/content/125/13/1635.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje