Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Masennuslääkkeet auttavat monia dementikkoja

Masennuslääkkeet auttavat monia dementikkoja

Norjalaistutkimuksen mukaan masennuslääkitykset vähentävät monien dementikkojen masennusoireita, vaikka lääkityksiä ei olisi aloitettu varsinaisen masennuksen takia. Tarvittaessa lääkityksen lopettaminen ei kuitenkaan johda suurin ongelmiin, vaikka oireet jonkin verran voivatkin lisääntyä.

British Medical Journalin julkaisemat tulokset perustuvat 128 dementiaa sairastavan vanhainkodissa asuvan vanhuksen terveystietoihin. Heillä kaikilla oli neuropsykiatrisia oireita, joita lääkittiin masennuslääkkeillä, mutta osana tutkimusta lääkitys lopetettiin joka toiselta potilaalta.

Tulokset osoittivat, että lääkityksen lopettaminen vähitellen johti masennusoireiden lisääntymiseen seuraavien 25 viikon aikana. Kuitenkin valtaosalla lääkityksen lopettaneista masennusoireet lisääntyivät vain hieman, joten lääkityksen keskeyttäminen ei myöskään ollut vaaraksi suurelle osalle potilaista. Näin ollen dementiapotilaan masennuslääkityksen voi suhteellisen turvallisesti lopettaa, kunhan potilaan mielialaa seurataan sen jälkeen, tutkijat suosittavat.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2012;344:e1566)
http://www.bmj.com/content/344/bmj.e1566

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje