Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Adenoomien poistaminen ehkäisee peräsuolisyövästä johtuvia kuolemia

Adenoomien poistaminen ehkäisee peräsuolisyövästä johtuvia kuolemia

Peräsuolisyövästä johtuvia kuolemia voidaan ehkäistä poistamalla suolesta adenoomia, hyvänlaatuisia rauhaskasvaimia, jotka voivat kehittyä varsinaisiksi syöpäkasvaimiksi.

Sama tutkijaryhmä on tätä ennen osoittanut adenoomien poistamisen vähentävän peräsuolisyöpiä, mutta sen vaikutukset syöpäkuolemiin on ollut selvittämättä.

Tutkimuksessa adenoomien poistossa käyneestä 2 600 potilaasta 12 kuoli peräsuolisyöpään 16 vuoden seurannan aikana, mikä on puolet vähemmän kuin 25 kuolemaa, mikä olisi ollut normaalisti odotettavissa. Operaatiota seuraavien kymmenen vuoden ajan potilaiden kuolleisuus oli samaa tasoa kuin henkilöiden, joiden peräsuolessa ei ollut adenoomia.

On vielä epäselvää miten paljon elintavat ja niiden muutokset vaikuttivat nyt julkaistuihin tuloksiin, mutta yhdessä aiempien havaintojen kanssa ne viittaavat vahvasti siihen, että peräsuolen tähystyksessä havaittavien hyvänlaatuisten kasvainten joukossa on sellaisia, joista kehittyy tappavia syöpäkasvaimia ja että niiden poistaminen voi vähentää syöpiä ja syöpäkuolemia.

Tulokset julkaisi lääketieteellinen New England Journal of Medicine -lehti.

Uutispalvelu Duodecim
(NEJM 2012;366:687–696)
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1100370

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje