Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Nivelreumaan liittyy huomattava sydänsairauksien riski

Nivelreumaan liittyy huomattava sydänsairauksien riski

Nivelreumaa potevat sairastuvat sydän- ja verisuonitauteihin selvästi muuta väestöä todennäköisemmin. Tuoreen tutkimuksen perusteella heidän sairastumisriskinsä on puolitoistakertainen verrattuna terveisiin samanikäisiin.

Yksittäisistä oireista muun muassa sydäninfarktit, aivoverenkierron häiriöt sekä sydämen vajaatoiminta ovat nivelreumaa potevilla yleisempiä. Yhteys selittynee nivelreumaan liittyvällä tulehduksella, joka voi myös olla sydän- ja verisuonitautien taustalla.

Sydän- ja verisuonitaudit on yhdistetty nivelreumaan monissa tutkimuksissa tätä ennenkin, mutta nyt tehty meta-analyysitutkimus on hyvä yhteenveto yhteyden voimakkuudesta. Analyysissa yhdistettiin neljäntoista aikaisemman tutkimuksen aineistot, jotka koostuivat yhteensä yli 40 000 potilaan tiedoista.

Tutkimuksen julkaisi Annals of Rheumatic Diseases -tiedelehti.

Uutispalvelu Duodecim
(Annals of Rheumatic Diseases 2012;doi:10.1136/annrheumdis-2011-200726)
http://ard.bmj.com/content/early/2012/03/15/annrheumdis-2011-200726.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje