Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Uni tehostaa uuden oppimista

Uni tehostaa uuden oppimista

Uusien asioiden mieleen painaminen onnistuu paremmin, jos päälle nukkuu kunnon yöunet, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Näin ollen koululaisten kannattaisikin kerrata koealueensa vielä illalla ennen nukkumaanmenoa.

Yhdysvaltalaisten havainnot perustuvat kokeeseen, jossa kaksisataa vapaaehtoista opiskelijaa sai opeteltavakseen sanapareja joko aamuyhdeksältä tai yhdeksältä illalla. Sanojen muistamista testattiin puoli tuntia sekä 12 ja 24 tuntia myöhemmin.

Vuorokauden kuluttua sanaparien opettelusta, kun kummatkin ryhmät olivat nukkuneet yöunet sekä valvoneet yhtä paljon, testitulokset olivat selvästi parempia ryhmässä, joka oli nukkunut yöunet heti sanaparien opettelun jälkeen.

Tutkijat pitävä tuloksia erittäin mielenkiintoisina, etenkin kun yöunet auttoivat osallistujia muistamaan toisiinsa liittyviä sekä satunnaisia sanapareja, mikä viittaa unen parantavan muistia laaja-alaisesti.

Tutkimus julkaistiin PLoS One -tiedelehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(PLOS One 2012)
http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0033079#abstract0

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje