Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Lisää näyttöä kahvin diabeteshyödyistä

Lisää näyttöä kahvin diabeteshyödyistä

Useat tutkimukset ovat vihjanneet kahvinjuojien säästyvän aikuistyypin diabetekselta muita todennäköisemmin. Tuore saksalaistutkimus vahvistaa tätä näyttöä ja laajentaa tietämystä kahvin turvallisuudesta.

Tutkimuksessa, johon osallistui 43 000 eurooppalaista aikuista, yli neljä kupillista kahvia päivittäin juovat säästyivät aikuistyypin diabetekselta noin kolmanneksen todennäköisemmin kuin korkeintaan kupillisen päivässä juovat. Tämä havaittiin keskimäärin yhdeksän vuoden seurannan aikana.

Saksalaiset halusivat lisäksi selvittää vaikuttaako kahvittelu yleisten kroonisten sairauksien kehittymiseen. Tämän aineiston perusteella vaikutuksia ei ole ainakaan sydänkohtauksiin, aivohalvauksiin tai syöpään, tutkijat kirjoittavat.

Tulokset julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Clinical Nutrition 2012;95:901–908)
http://www.ajcn.org/content/95/4/901.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje