Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Rikkaat käyttävät eniten terveyspalveluita

Rikkaat käyttävät eniten terveyspalveluita

Suurituloiset käyttävät Suomessa edelleen pienituloisia enemmän terveydenhuollon palveluita, vaikka ovat yleensä terveempiä, OECD:n tuore tutkimus osoittaa.

Osin tämä johtuu hyvästä työterveyshuollosta, jonka ansiosta työssäkäyvä väestö pääsee hoitoon nopeammin ja helpommin kuin työelämän ulkopuolella olevat, jotka ovat myös pienituloisempia.

Kun lääkäripalveluiden käyttö suhteutetaan hoidon tarpeeseen, suurituloiset käyttävät lääkäripalveluita eniten Puolassa, Yhdysvalloissa, Espanjassa ja Suomessa.

Ilmiö koskee yleislääkärikäyntejä, mutta Suomessa etenkin erikoislääkärin vastaanottoja. Erikoislääkärien käyttö Suomessa oli kolmanneksi eriarvoisinta heti Espanjan ja Ranskan jälkeen ja yhtä eriarvoista kuin Sveitsissä ja Virossa. Myös hammaslääkärikäynnit painottuvat suurituloisiin, mikä havaitaan kaikissa OECD-maissa.

Tutkimuksen maissa pienituloiset käyttivät varakkaita enemmän terveyspalveluita vain Tanskassa, Belgiassa, Itävallassa, Ranskassa, Uudessa Seelannissa ja Kanadassa.

Uutispalvelu Duodecim
(Terveyden ja hyvinvoinnin laitos;OPTIMI 2012)
http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/organisaatio/rakenne/yksikot/terveys_ja_sosiaalitalous/optimi/2012/oecd
(OECD Health Working Paper. Health at a Glance 2011: OECD Indicators, OECD Publishing, 2011)
http://www.oecd-ilibrary.org/social-issues-migration-health/health-at-a-glance-2011_health_glance-2011-en

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje