Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Pulloruokinta muokkaa vauvan kehoa

Pulloruokinta muokkaa vauvan kehoa

Brittitutkimuksen mukaan pulloruokittujen ja äidinmaidolla ravittujen kehot saattavat kehittyä hieman eri tavoin. Erot näkyvät ensimmäisen elinvuoden aikana.

Pullosta äidinmaidonkorviketta saaneet kasvoivat tasaisesti nopeammin kuin rintamaidolla ruokitut, tutkimuksessa ilmeni. Kun laskuista jätettiin rasvakudos, pulloruokitut olivat noin kolmesataa grammaa painavampia 3, 9 ja 12 kuukauden ikäisinä.

Rintamaito puolestaan kerrytti enemmän rasvakudosta ensimmäisen kuuden kuukauden ajan, mutta tämän jälkeen pulloruokitut menivät ohi rasvassakin. Vuoden ikäisinä pulloruokituille oli kertynyt keskimäärin 300 grammaa enemmän rasvakudosta, tuloksista ilmeni.

Tulokset viittaavat pulloruokinnan ja äidinmaidonkorvikkeiden mahdollisesti vaikuttavan vauvan kehon koostumukseen. Vielä on tosin epäselvää johtuvatko erot juuri ravinnosta, vai onko mukana myös muita tekijöitä, jotka mahdollisesti selittävät erot. Ei myöskään ole selvää ovatko nyt havaitut erot pysyviä.

Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä. Siinä analysoitiin uudelleen 26 tutkimuksen aineistot.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Clinical Nutrition 2012;DOI:10.3945/ajcn.111.027284)
http://www.ajcn.org/content/early/2012/01/30/ajcn.111.027284.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje