Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Jojo-laihdutus ei sittenkään vaarallista

Jojo-laihdutus ei sittenkään vaarallista

Jojomaisesti vuoroin laihtuvat ja lihovat eivät kuole sen nuorempina kuin muutkaan, vaikka niin on pelätty, tuore tutkimus osoittaa. Tutkijat uskovat, että aiemmissa tutkimuksissa jojo-laihduttaminen on sekoittunut sairauksista johtuvaan painonvaihteluun, ja siksi sitä on pidetty vaarallisena.

Yhdysvaltalaistutkijat selvittivät asiaa vuosina 1992–2008 kerätystä aineistosta, joka koostui 56 000 miehen ja 67 000 naisen seurantatiedoista. Miehistä 15 000 ja naisista 10 000 kuoli tutkimuksen aikana.

Kun tutkijat ottivat huomioon osallistujien painoindeksin ja monia muita seikkoja, ennen seurantaa lukuisia kertoja laihduttaneet ja uudelleen lihoneet eivät kuolleet sen todennäköisemmin kuin muutkaan. Edes yli kaksikymmentä laihdutus–lihomiskertaa ei lisännyt kuolleisuutta, tutkijat kirjoittavat.

Tutkimuksessa jojo-laihduttamisella tarkoitettiin vapaaehtoista vähintään 4,5 kilon karistamista, joka päättyi kilojen takaisin kertymiseen. Tulokset julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Epidemiology 2012;DOI:10.1093/aje/kwr378)
http://aje.oxfordjournals.org/content/early/2012/02/01/aje.kwr378.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje