Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kannabis tuplaa autoilijan onnettomuusriskin

Kannabis tuplaa autoilijan onnettomuusriskin

Riski joutua vakavaan liikenneonnettomuuteen jopa kaksinkertaistuu, jos rattiin istuu kannabiksen vaikutuksen alaisena. Riski ei välttämättä ole yhtä suuri kuin alkoholin aiheuttama, mutta silti huomattava, ilmenee tuoreesta kanadalaistutkimuksesta.

Tutkimuksessa yhdistettiin yhdeksän aikaisemman tutkimuksen aineistot, ja niiden perusteella kannabiksen vaikutuksen alaisena ajaville sattuu etenkin vakavia ja kohtalokkaita liikenneonnettomuuksia. Lievempien onnettomuuksien suhteen tulokset olivat epäselvemmät.

Kannabiksen käyttö on yleistynyt 2000-luvulla Suomessa etenkin nuorten keskuudessa. Nuorista suomalaisaikuisista 36 prosenttia on kokeillut kannabista ainakin kerran. Liikenteessä kannabis on ongelmallinen, sillä kannabis pysyy elimistössä pitkään ja voi siksi johtaa rattijuopumustuomioon päiviä tai jopa viikkoja käytön jälkeen.

Tutkimus julkaistiin British Medical Journalissa.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2012;344:e536)
http://www.bmj.com/content/344/bmj.e536

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje