Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Raskaudenaikainen tupakka-altistus saattaa heikentää lapsen motoriikkaa

Raskaudenaikainen tupakka-altistus saattaa heikentää lapsen motoriikkaa

Tupakointi raskauden aikana vaarantaa syntymättömän lapsen terveyden monella tapaa. Tuoreessa tutkimuksessa sen havaittiin huonontavan lapsen motorisia kykyjä.

Tutkimus julkaistiin Journal of Epidemiology & Community Health -lehdessä, ja sen perusteella tupakka-altistuksen haitat näkyvät lasten ollessa yksitoistavuotiaita. Tällöin tehdyissä käden motoriikkaa mittaavissa testeissä heikoimmin pärjäävät lapset, joiden äiti on tupakoinut runsaasti raskauden aikana. Tutkimukseen osallistui 13 000 lasta.

Aiemmissa tutkimuksissa raskaudenaikainen tupakka-altistus on yhdistetty monenlaisiin hermostollisiin haittoihin, joten motoriset vaikeudet eivät ole tässä valossa yllättäviä. Tupakointi raskauden aikana voi myös hidastaa sikiön kasvua ja johtaa ennenaikaiseen syntymään. Myös monet synnynnäiset epämuodostumat lisääntyvät tupakoinnin seurauksena.

Suomalaisäideistä joka seitsemäs tupakoi raskauden aikana.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of Epidemiology & Community Health 2012;65:1151–1158)
http://jech.bmj.com/content/65/12/1151.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje