Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Liikunta lievittää pitkäaikaissairaan masennusta

Liikunta lievittää pitkäaikaissairaan masennusta

Sydäntauteja ja muita pitkäaikaisia sairauksia potevien kannattaisi liikkua mahdollisimman paljon, yhdysvaltalaistutkijat suosittavat. Heidän tulostensa perusteella liikunta voi paitsi lievittää sairauden oireita, myös vähentää masennusta, joka hyvin usein liittyy kroonisiin sairauksiin.

Tutkijat selvittivät asiaa analysoimalla uudelleen jopa 90 aihetta käsitellyttä tutkimusta, joihin yhteensä oli osallistunut yli 10 000 vähän liikkuvaa potilasta. Potilaat potivat monia kroonisia sairauksia kuten sydäntauteja, syöpää, keuhkotauteja, fibromyalgiaa tai hermostollisia sairauksia. Osana tutkimuksia heidät ohjattiin liikkumaan viikoittain.

Analyysi osoitti, että liikunnan lisääminen vähensi masennusoireita varsinkin potilailla, joiden masennusoireet olivat lieviä tai kohtalaisia tutkimuksen alkaessa. Mieliala kohosi etenkin, jos liikunta vähensi myös potilaan kroonisen sairauden oireita.

Yhdysvaltalaisten tulokset ovat tervetulleita, sillä masennus, fyysinen passiivisuus ja pitkäaikaissairaudet kulkevat usein käsi kädessä. Tulokset julkaistiin Archives of Internal Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Archives of Internal Medicine 2012; 172:101–111)
http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/abstract/172/2/101

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje