Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Terveet elintavat keski-iässä ehkäisevät dementiaa

Terveet elintavat keski-iässä ehkäisevät dementiaa

Ylipainon välttäminen, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio sekä liikunta voivat ehkäistä dementian kehittymistä, tuore tutkimus vahvistaa. Tulosten perusteella dementiariski pienenee, kun terveelliset elintavat omaksuu viimeistään keski-iässä.

Tutkimuksen tulokset perustuvat 3 500 japanilais-amerikkalaisen miehen aineistoon. Miehet olivat keskimäärin 52-vuotiaita tutkimuksen alkaessa, ja heistä runsaat kuusi prosenttia sairastui dementiaan 25-vuotisen seurannan aikana.

Kun tutkijat vertasivat sairastuneita heidän elintapojensa perusteella, dementialta olivat välttyneet todennäköisimmin miehet, jotka olivat viisikymppisinä harrastaneet liikuntaa, välttyneet ylipainolta, eivät tupakoineet ja söivät monipuolisesti ja terveellisesti. Suurin vaikutus oli ylipainolla.

Yhdysvaltalaisten havainnot vahvistavat käsitystä keski-iän elämäntapojen merkityksestä myöhempään terveyteen. Tulokset julkaistiin Journal of the American Geriatrics Society -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of the American Geriatrics Society 2012;60:118–123)
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1532-5415.2011.03768.x/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje