Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kävelykeppi vähentää polvirikkoisen kipuja

Kävelykeppi vähentää polvirikkoisen kipuja

Polven nivelrikkoa potevat eivät läheskään kaikki käytä kävelykeppiä, mutta monet voisivat siitä hyötyä. Tuoreen brasilialaistutkimuksen perusteella ainakin polvikivut voivat vähentyä kepin ansiosta.

Tutkimukseen osallistui 64 polven nivelrikkoa potevaa, joista puolia kannustettiin käyttämään kävelykeppiä päivittäin. Toinen puolisko jatkoi kuten ennenkin ja sai toimia vertailuryhmänä.

Verrattuna tutkimuksen alkuun kävelykeppiä käyttäneiden oireet vähentyivät selvästi enemmän kuin verrokkien. Suurin vaikutus oli kipuihin, jotka lieventyivät merkittävästi. Myös kävelykyky ja päivittäisten askareiden toimittaminen helpottuivat.

Kävelykeppiin totuttelu vaati potilailta ponnisteluja, jotka näkyivät myös energiankulutuksen kasvuna ensimmäisen kuukauden aikana. Toisen kuukauden lopussa keppiin oli jo totuttu niin, ettei energiankulutus enää noussut.

Tulokset julkaistiin tieteellisessä Annals of the Rheumatic Diseases -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Annals of the Rheumatic Diseases 2012;71:172–179)
http://ard.bmj.com/content/71/2/172.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje